A încetat din viaţă profesorul universitar Vladimir Hotineanu

Societatea ortopezilor şi traumatologilor din RM este îndoliată. Astăzi, 15 noiembrie, a încetat din viaţă profesorul universitar Vladimir Hotineanu, doctor habilitat în științe medicale, șef al Catedrei de chirurgie nr. 2, un reputat specialist în domeniul chirurgiei, academician al Academiei de Științe a Moldovei, Om Emerit al Republicii Moldova, Cavaler al Ordinului Republicii.
Vladimir Hotineanu a fost un talentat savant şi chirurg, un experimentat pedagog şi manager, care şi-a consacrat 36 de ani din viaţă Almei Mater, sistemului naţional de sănătate şi pacienţilor. Din anul 1983, a activat în calitate de prorector pentru medicină clinică și instruire postuniversitară, prorector pentru pregătirea studenților străini, șef al Catedrei de chirurgie nr. 2 (1993-2009, 2019).
În anul 1998, Vladimir Hotineanu a exercitat funcţia de viceministru al sănătății, iar între anii 2009-2010 a fost Ministru al Sănătății al Republicii Moldova.
A fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova, președinte al Comisiei parlamentare cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media (2009-2019).
În semn de înaltă apreciere a meritelor deosebite, pentru muncă îndelungată și prodigioasă în domeniul de activitate și înaltă măiestrie profesională, profesorului Vladimir Hotineanu i-a fost conferit titlul onorific Om Emerit (2000), Cavaler al Ordinului Republicii (2013), și a fost decorat cu medaliile Meritul civic (1995) și Nicolae Testemițanu (2005) ș.a.

Corpul neînsuflețit al regretatului profesor va fi depus sâmbătă, 16 noiembrie 2019, la Biserica „Duminica Tuturor Sfinților” din Cimitirul Central din Chișinău (str. Alexei Mateevici, 11), la ora 19:00.
Vladimir Hotineanu va fi înmormântat duminică, 17 noiembrie, la ora 11:00, la Cimitirul Central din capitală.
Exprimăm condoleanţe şi sentimente de profundă compasiune familiei Hotineanu. Dumnezeu să-l odihnească în pace!